Referat

Förlust på ÖIS-gården mot Hallby

Ny match och nya möjligheter till tre pinnar. Skådeplatsen för hemmamatchen mot IF Hallby var inte Vistavallen utan hade bytts ut mot fina ÖIS-gården istället som en del i att vi är ett kombinationslag. Dagens motstånd var ett lag vi inte hade mött sedan 2020 och vi hade egentligen ingen större koll på vad vi kunde förvänta oss, mer än att det förmodligen skulle bli en jämn match.

1:a perioden
Två fredagströtta lag känner på varandra inledningsvis och båda lagen spelar helt okej fotboll utan att vaska fram några riktigt heta chanser. Tio minuter in i perioden är det hemmalaget som börjar ta över mer av spelet och det är framförallt via kanterna man kommer runt. Det är heller inte helt ologiskt att 1-0 efter kommer efter tolv minuter genom Elias på vänsterkanten, som blir serverad av Wide och kan placera in bollen i nät. Tre minuter senare har Hallby en boll i stolpen och i en tilltrassald situation ytterligare två minuter senare lyckas man få kvitteringen till 1-1 när hemmalaget inte lyckas lyfta bort bollen ur eget straffområde. Wide lyckas efter 20 minuter ta sig fram till ett fint läge till höger i straffområdet och får på ett fint avslut som sätter stolpen i gungning, dessvärre studsar bollen ut från målet. 1-1 står sig perioden ut.

2:a perioden
Precis som i första perioden är det småtrevligt spel från båda håll och fredagskänslan hänger sig kvar med lite för snälla närkamper och maxlöpningar utan maxfart. Efter elva minuter spelade av perioden får Elias ett kanonläge på vänsterkanten men han får tyvärr för mycket fot under bollen och den seglar över mål. Hallby flyttar sedan fram sina positioner något och skapar lite oreda samt ett par resultatlösa hörnor, där Alexander också får visa att han är en duktig målvakt. Efter en av dessa hörnor rullar bollen ut till en blåklädd som helt utan press får sikta in sig och avlossa ett skott som letar sig in förbi Alexander i mål till 1-2. Då hade klockan precis passerat 46 minuter och resultatet stod sig perioden ut.

3:e perioden
Den förväntade anstormningen från hemmalaget kunde liknas vid en bris, men trots allt styrde man inledningsvis spelet i tredje perioden. Hallby spelade mest på kontring och vid en omställning lyckas deras vänstermittfältare slå en lång låg passning från kanten genom Vistas försvarslinje, genom straffområdet till en fristående medspelare som kan rulla in 1-3 efter 59 spelade minuter. Bara tre minuter senare testar Ture lyckan en bit in på offensiv planhalva. Skottet blir mer av en lyftning som dimper ner vid stolproten och studsar på en olycklig bortamålvakt i nät till 2-3 och nu fanns det återigen hopp om poäng. Men hemmaspelarna verkar aningen trötta och det skapas inte några ordentliga lägen, bäst läge har Olle när Tims passning snett-inåt-bakåt i sista sekund blir bortpetad av en get (ja, de kallas ju för getterna). Hade bollen gått fram hade Olle nog varit klinisk i sitt avslut. Med två minuter kvar gör bortalaget också 2-4 och det är ridå ner.

Sammanfattning
Återigen en helt okej match där vi spelmässigt inte är sämre än motståndarna. Hungern och intensiteten, som vi bland annat har sett mot Mullsjö och Ekhagen, saknades idag, men det gjorde den även hos bortalaget. Efter 1-2 är det många som vill ta tag i det på egen hand och borrar ner blicken i backen när vi egentligen ska försöka att spela bollen än mer. Kantspelarna hade ofta gott om ytor, men fick sällan bollen. Lite högre intensitet och bättre fart på bollen hade resulterat i ett annat resultat. Elias och Ture sticker ut med sina instatser. Noel gör en fin match på en ovan position och Olle gör en av sina bättre matcher som utespelare.